17 de maig de 2011

El pou de gel de la riera de Conangle

Tot i pertànyer a terres de la masia sallentina de la Torre d'en Roca, aquest pou està situat dins del terme de Balsareny. Està situat a uns 50 metres del pont de Conangle, a la banda dreta de la riera, en una zona molt dreta i de difícil accés (he trigat una mitja hora a recórrer els 50 metres d'anada i els 50 de tornada), però es pot veure mitjanament bé des del pont o remuntant la riera pel cantó esquerre, tot i que si s'escullen aquestes últimes opcions no es pot apreciar ni de bon tros les dimension del pou, que s'acosten als 6 metres de diàmetre i uns 6 o 7 de fons. L'interior està força emboscat i de la cúpula només en queden les vores. I de la porta (en cas que en tingués a la part baixa, la que toca a la riera), ni rastre. Uns 10 metres cap a l'est hi ha uns forats al terra de dimensions similars, que podrien ser restes d'un altre pou més antic.
La foto no fa justícia a les vertaderes dimensions, però com ja he comentat, el terreny es força dret i he hagut de fer equilibris per aconseguir aquesta:

Localització del pou

Coordenades del punt:
E 406582.3, N 4632307.0 (ED50 UTM 31N)
Longitud: 1º 52' 25.61'' Latitud: 41º 50' 7.074'' (GPS)

2 comentaris:

KRT ha dit...

Excel·lent! Aquest pou de glaç no el teníem inventariat! Molt bona feina de recerca.

Xavi ha dit...

Gràcies Ramon: me les vaig veure i desitjar per arribar al pou i algun moment vaig pensar que hauria de trucar a algú per a que em vingués a treure d'allà, ja que s'ha de creuar un torrent que vé de la costa gran que estava més que embrossat. És una llàstima que el terreny sigui tant dificultós, perquè el pou val molt la pena de veure.