19 de març de 2013

Balsareny al NO-DO (2)

Més d'una persona m'ha parat pel carrer demanant-me com havia aconseguit aquests documents. Res més fàcil que submergir-se a internet (no, no tinc una videoteca amb tots el NO-DOs a casa com algú pensava...). Resulta que el desembre de 2012, RTVE va "obrir" els seus arxius a la gent. Anteriorment, si algú volia una còpia d'algun document audiovisual de Televisión Española, havia de fer paperassa, justificar per que la volia, fer molta cagarela i, a més, pagar la còpia. Amb l'obertura dels arxius, qualsevol pot accedir als continguts al moment i sense deixar anar ni un duro. Es només qüestió d'estar al dia de les notícies dels arxius on es creu que hi podria haver material interessant. En el moment que s'obre un, assaltar-lo. El més recomanable és subscriure's via RSS o Twitter.
Per altra banda he d'aclarir que els videos estan editats de tal forma que he eliminat totes les notícies que no fan referència a Balsareny, deixant-hi només la l'entradeta del NO-DO amb la seva música característica, la part on es parla de Balsareny i la sortida. Per veure el noticiari sencer, només heu de clicar a  l'enllaç que hi ha a sota de cada video, i us conduirà a la web de RTVE on hi ha el video sense editar i a més alta resolució d'imatge.


Així doncs, us deixo un parell més d'aparicions del nostre poble al NO-DO. La primera és de 1961 i la segona de 1965.

NO-DO 11-09-1961NO-DO 22-03-1965

3 comentaris:

KRT ha dit...

Fantàstic, Xavi!

Jo també em pensava que tenies a casa totala filmoteca del No-Do, i que te la miraves embadalit cada vespre... Hi ha vicis pitjors! Ara m'has aclarit com t'ho fas.

Al reportatge de 1965 s'hi veu clarament l'alcalde Josep Casaldàliga Pla lliurant un premi al costat del baró. Fa gràcia la senyora que passeja el gosset pel camí de ronda. I em sembla que he identificat un dels genets, però ho miraré de confirmar abans de mullar-me.

Endavant i gràcies!
Bona Pasqua

Xavi ha dit...

Home, més que vici, mirar el No-Do cada vespre seria ja perversió de les fortes...

Gràcies pels comentaris Ramon. I bona Pasqua!

Rosa Isabel ha dit...

Se t'ha atorgat el guardó "Versatile blogger", un reconeixement de blocaire a blocaire, si tens a bé acceptar-lo. Felicitats pel teu treball. Pots consultar les bases a murallesilturo.blogspot.com